Aardappelsandwich met zalm
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 grote aardappelen
320 g gerookte zalm
0,5 dl visbouillon
0,5 dl Champagne
3 el Champagneazijn
0,5 dl olijfolie
walnotenolie naar smaak
30 g Frisée sla
enkele kervelblaadjes voor garnituur
Olie om te bakken
Bereiden
- De aardappels afboenen onder de koude kraan, drogen met keukenpapier en in de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden.
- Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de op 160 graden verwarmde olie bakken. Ook enkele losse chips bakken.
- De chips op keukenpapier uit laten lekken.
- Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot een derde in laten koken en af laten koelen.
- De olie hier met de garde door kloppen.
- De sandwich als volgt opbouwen: eerst een plakje aardappel, dan wat gerookte zalm vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisée. Dit herhalen tot alle ingredienten op zijn.
- De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Taboulet (Feestrecept)
Kaas-taartje met noten en druiven
3x Meloen
Vleesragout
Groene peulvruchtensalade